Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg metélt tészta 1 zsenge cukkini 1 cső főznivaló kukorica 1 cs újhagyma 2-3 gerezd fokhagyma 3-4 paradicsom só őrölt bors ételízesítő bazsalikom 2 ek olívaolaj 1 dl víz Elkészítése: Az újhagymát vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. A cukkinit gyaluljuk le vékonyra. A kukoricaszemeket éles […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.07.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg metélt tészta
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 cső főznivaló kukorica
  • 1 cs újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 paradicsom
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl víz


Elkészítése:

Az újhagymát vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. A cukkinit gyaluljuk le vékonyra. A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett vágjuk végig. A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és kezdjük el párolni. Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután keverjük alaposan össze és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a vékonyra gyalult cukkinit. Szintén keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel és félig lefedve pároljuk roppanósra.

Amikor már a zöldségek roppanósak, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan keverjük össze. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről és fedjük le egészen, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit (így a paradicsomszeletek szépen egyben maradnak).

Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A leszűrt tésztát ezután tegyük vissza a főzőedénybe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóval és forgassuk alaposan össze.

Tálaláskor halmozzuk a tányérra a tésztát, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is