Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Tészta félék receptjei

Zöldséges-sajtos-tejfölös minilángosok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 2 csapott tk só 2,5 dkg friss élesztő 3 dl víz 1 csipet cukor 0,5 dl olaj Továbbá: Kb. 3-4 dl olaj sütni Kb. 2 dl tejföl 1 kk házi fokhagymakrém Kb. 10 dkg sajt 1-2 db paradicsom 1 nagy fej lila hagyma Pár szál metélőhagyma Elkészítése: A lisztet egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.09.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 csapott tk só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl víz
  • 1 csipet cukor
  • 0,5 dl olaj

Továbbá:

  • Kb. 3-4 dl olaj sütni
  • Kb. 2 dl tejföl
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • Kb. 10 dkg sajt
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • Pár szál metélőhagyma


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral és jól elkeverjük. (Én nem futtattam most.)

Az élesztős vizet, az olajat a liszthez adjuk, majd alaposan kidagasztjuk. Ha nagyon ragadna a tészta, akkor egy kevés lisztet szórhatunk hozzá.

A tésztát meleg helyen lefedve kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Egy közepes serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk. Egy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

Ha már kellőképpen felforrósodott az olaj, akkor a kezünkbe veszünk egy tésztát, mint a kormánykereket, elkezdjük forgatni az ujjaink között. Így a széle vastagabb marad egy kicsit, a közepe pedig elkezd kicsit nyúlni.

A lángosokat a forró olajban, közepestől nagyobb lángon szép pirosra sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A lángosokat fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal és apróra vágott zöldségekkel kínáljuk.

[box style=”info”]A recepthez egy aranyos történet kapcsolódik. A gyerekek, ha fürdenek és hajat mosnak, akkor szeretnek bohóckodni és habos frizurákat alkotni. Az este az egyik épp megszólal, anya ez „fánkos” haj. Mire a másik, hogy nem fánkos, hanem „lángos”. Ezen jót nevettünk és másnap természetesen lángost kértek ebédre 🙂 Így lett a pánkos (punk) hajból előbb fánkos haj, és végül lángos az ebéd.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is