Elkészítése
A spagettit először sütőben aranybarnára pirítjuk, majd sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A zöldségeket és a sonkát csíkokra vágjuk, a paradicsomot cikkekre szeleteljük.
Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, és a sonkát megpirítjuk. Hozzáadjuk a répát, majd a paprikát, a póréhagymát, végül a cukkinit és a paradicsomot. A zöldségeket fűszerezzük curryvel, gyömbérrel, chilivel, köménnyel, sóval és fehér borssal. Néhány percig pirítjuk, majd ráöntjük a szójaszószt, és további 3–4 percig pároljuk.
A roppanósra hagyott zöldségekhez hozzákeverjük a kifőtt spagettit, alaposan összeforgatjuk, és melegen tálaljuk.
Tipp
A receptet variálhatjuk más zöldségekkel is, például brokkolival vagy gombával. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, kevés szezámolajat is keverhetünk a szójaszósz mellé.

