Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg paradicsom
  • 6 evőkanál olaj
  • só
  • fehér bors
  • csipet cukor
  • 1 csokor bazsalikom
  • 400 g tészta
  • 10 dkg parmezán

Elkészítése

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és a húsos zöldjével együtt karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és nyolcadokra vágjuk.

Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a padlizsánt, és fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 20 perc alatt megpároljuk. Hozzáöntünk még egy kevés olajat, felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát, és alacsony hőfokon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, és közepes-magas hőfokon, kevergetve addig főzzük, míg a képződő lé nagy része elpárolog. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

A bazsalikomot apróra vágjuk, és belekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, és összekeverjük a zöldségekkel. A tetejét sajttal szórjuk meg.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/teszta/zoldseges-teszta/