Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

9 lapos dobos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 17,5 dkg cukor
  • 7 db tojássárgája
  • 10.5 dkg finomliszt
  • 7 db tojásfehérje (habbá verve )

Töltelék

  • 22 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 22 dkg vaj

Elkészítése

A tészta elkészítése

A cukrot és a tojássárgákat alaposan, körülbelül fél órán át habosra keverjük, amíg könnyű, levegős masszát nem kapunk. Ha modern, nagy teljesítményű konyhai gépet használunk, ez az idő jelentősen lerövidül. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből felvert kemény habot. A tésztát 9 vékony lapra osztjuk, és előmelegített sütőben megsütjük őket.

A töltelék elkészítése

A cukrot, a tojásokat és a vaníliás cukrot gőz felett folyamatosan kevergetve felverjük, amíg sűrű, krémes állagot nem érünk el. Amikor a krém már megfelelően sűrű, hozzáadjuk a kakaóport és a vajat, majd tovább keverjük, amíg homogén nem lesz. Az így kapott krém lágyabb állagú lesz, nem kemény.

A torta összeállítása és díszítése

A megsült lapokat egyenként megkenjük a krémmel, egymásra rétegezzük, majd a torta tetejét is bevonjuk a maradék krémmel. Akinek a hagyományos dobos torta cukormáza jobban tetszik, azt is elkészítheti a tetejére. A díszítéshez tejszínhabot és marcipán virágokat használhatunk, amelyek szépen mutatnak a tortán, és esztétikailag is különlegesebbé teszik.

Ez a recept sokféleképpen variálható, és már több formában is elkészítettem, mindegyik változat nagy sikert aratott.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/9-lapos-dobos-torta/