Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyalekváros tortacsoda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kakaós piskóta

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Fehér piskóta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Kenéshez

  • áfonyalekvár
  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag aranka krémpor
  • 1 csomag zselatin
  • 0,5 dl víz

Elkészítése

A csokis piskótához a tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd a maradék cukorral keményre felverjük a tojások fehérjét. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. A fehérjét, a sárgákat és a lisztes keveréket fakanállal lazán összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük és kettő lapba vágjuk.

A fehér piskótát is ugyanígy készítjük el, csak kakaópor nélkül és egy 22*38 cm-es tepsiben, majd ha kihűlt akkor hosszában három egyenlő részre vágjuk. Mindegyik lapot megkenjük lekvárral. Az egyik lapot elkezdjük feltekerni, mintha piskótatekercset készítenénk, majd a következő lapot is hozzácsatoljuk és azt is rátekerjük, majd a harmadik lapot is. ( Úgy kell feltekerni, mint ennél a tortánál: fahéjas sárgabarack torta)

A tejben elkeverjük a krémport, majd felverjük. A zselatint feloldjuk a vízben, ha kell kissé meglangyosítjuk, majd a krémhez keverjük.

Az alsó lapra rákenjük a krém felét, majd erre jön a feltekert piskóta, majd a krém másik fele, végül a másik csokis lap.

Ha elkészült pár órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabbal díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/afonyalekvaros-tortacsoda/