Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás deszertszív recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg piskótamaradék
  • 0,5 csésze feketekávé
  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg margarin
  • 1 teáskanál vanília aroma

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál áfonyadzsem (friss gyümölcsből készítve vagy készen)
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor

A tetejére

  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál piros étel festék
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítése

Alap elkészítése

A piskótát összegyúrjuk a kávéval, rummal, margarinnal és vanília aromával. A masszát a 24 cm átmérőjű szív alakú tortaformába nyomkodjuk, és egyenletesen eligazítjuk.

Krém elkészítése

A mascarponét összekeverjük az áfonyadzsemmel. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd a krémsajtos keverékhez adjuk. Az elkészült krémet a piskóta tetejére simítjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Máz és befejezés

A porcukrot a citromlével, az ételfestékkel és a tojásfehérjével simára keverjük, amíg nem túl folyós masszát kapunk. A tortát a formából kivesszük, szervírozó tálra helyezzük, bevonjuk a mázzal, majd hűtőben hagyjuk szikkadni, hogy a bevonat megkössön.

Tipp

Az áfonyadzsem elkészíthető házilag is: a friss áfonyát kevés barna cukorral, vörösborral, citromlével és fahéjjal főzzük, majd keményítővel sűrítjük. Így intenzívebb ízt kapunk, mint a bolti változattal. A mázat díszíthetjük friss áfonyaszemekkel vagy reszelt citromhéjjal is, így még elegánsabb lesz a végeredmény.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/afonyas-deszertsziv/