Alap elkészítése
A piskótát összegyúrjuk a kávéval, rummal, margarinnal és vanília aromával. A masszát a 24 cm átmérőjű szív alakú tortaformába nyomkodjuk, és egyenletesen eligazítjuk.
Krém elkészítése
A mascarponét összekeverjük az áfonyadzsemmel. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd a krémsajtos keverékhez adjuk. Az elkészült krémet a piskóta tetejére simítjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Máz és befejezés
A porcukrot a citromlével, az ételfestékkel és a tojásfehérjével simára keverjük, amíg nem túl folyós masszát kapunk. A tortát a formából kivesszük, szervírozó tálra helyezzük, bevonjuk a mázzal, majd hűtőben hagyjuk szikkadni, hogy a bevonat megkössön.
Tipp
Az áfonyadzsem elkészíthető házilag is: a friss áfonyát kevés barna cukorral, vörösborral, citromlével és fahéjjal főzzük, majd keményítővel sűrítjük. Így intenzívebb ízt kapunk, mint a bolti változattal. A mázat díszíthetjük friss áfonyaszemekkel vagy reszelt citromhéjjal is, így még elegánsabb lesz a végeredmény.