Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Áfonyás torta levendulás vaníliakrémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 20 cm-es formához: Tészta: 25 dkg liszt 25 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 4 ek egész mák 8 tojás 4 ek forró víz Levendulás vaníliakrém: 50 dkg mascarpone 4 tk levendulával ízesített cukor 15 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 2 dl habtejszín 20 dkg áfonya Elkészítése: A mákot állandó kevergetés mellett, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2017.10.31.

Elkészítése

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 ek egész mák
  • 8 tojás
  • 4 ek forró víz

Levendulás vaníliakrém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 4 tk levendulával ízesített cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg áfonya


Elkészítése:

A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd rögtön öntsük át egy tányérba és hűtsük ki teljesen.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, keverjük habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt mákot, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

4 db kb 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd osszuk el egyenlően a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 25 perc alatt süssük (tűpróbáig) készre.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen a tortalapokat.

Amennyiben csak 2 tortaforma áll a rendelkezésünkre, akkor felezzük meg a hozzávalókat, majd külön keverjük ki és süssük meg a tortalapokat.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Az egyik tortalapot helyezzük egy tálcára, kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg áfonyával. Ezután helyezzük rá a következő tortalapot, szintén kenjük meg krémmel és szórjuk meg áfonyával. Addig folytassuk a rétegezést, még el nem fogynak a tortalapok és a krém is.

Az elkészült torta tetejét szintén szórjuk meg áfonyával, ízlés szerint csipkedjünk rá levendulavirágot, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is