Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Áfonyás túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük robotgép segítségével. A tojássárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, fakanállal keverve, hogy a massza könnyű maradjon. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.28.

Piskótához

Krém

T

Elkészítése

Először a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük robotgép segítségével. A tojássárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, fakanállal keverve, hogy a massza könnyű maradjon. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A mascarponét, túrót, tejfölt és az ízesítő anyagokat alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan a krémhez adjuk. A zselatint 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd lehúzva a tűzről, fokozatosan hozzákeverünk 5 evőkanálnyi krémet. Az így elkészített zselatinos keveréket gyorsan belekeverjük a teljes krémmasszába.

Amikor a piskóta megsült, még melegen áfonyalekvárral megkenjük, majd feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Közben egy közepes tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, és ezekkel a szeletekkel kibéleljük a tortaforma alját és oldalát.

A krém felét beleöntjük a formába, ha maradt piskótaszeletünk, azt is beletehetjük, majd csepegtetünk rá egy kevés áfonyalekvárt. Ezután ráöntjük a maradék krémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a torta jól összeálljon.

Tálaláskor a tortaformát eltávolítjuk, és a torta tetejére még egy kevés áfonyalekvárt csöpögtetünk díszítésként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is