Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 db tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi sütőpor

Krém

  • 15 dkg mascapone
  • 15 dkg túró
  • 150 ml habtejszín
  • 1 kis doboz tejföl
  • reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 zacskó zselatin
  • cukor

T

  • áfonyalekvár
Piskótatekercses áfonyás túrótorta kép

Elkészítése

Először a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük robotgép segítségével. A tojássárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, fakanállal keverve, hogy a massza könnyű maradjon. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A mascarponét, túrót, tejfölt és az ízesítő anyagokat alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan a krémhez adjuk. A zselatint 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd lehúzva a tűzről, fokozatosan hozzákeverünk 5 evőkanálnyi krémet. Az így elkészített zselatinos keveréket gyorsan belekeverjük a teljes krémmasszába.

Amikor a piskóta megsült, még melegen áfonyalekvárral megkenjük, majd feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Közben egy közepes tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, és ezekkel a szeletekkel kibéleljük a tortaforma alját és oldalát.

A krém felét beleöntjük a formába, ha maradt piskótaszeletünk, azt is beletehetjük, majd csepegtetünk rá egy kevés áfonyalekvárt. Ezután ráöntjük a maradék krémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a torta jól összeálljon.

Tálaláskor a tortaformát eltávolítjuk, és a torta tetejére még egy kevés áfonyalekvárt csöpögtetünk díszítésként.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/afonyas-turotorta/