A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (ha van mód rá, használj szilikonos sütőpapírt, mert nem ragad rá a tészta), majd egyenletesen kend szét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15-18 perc alatt.
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandó kevergetés mellett főzd sűrű krémmé. A meggyeket célszerű kiválogatni, a szebbeket a díszítéshez használhatod! Majd a tűzről levéve szórd bele a kimagozott meggyet is.
A tejszínt konyhai robotgéppel kemény habbá verjük és félretesszük. A további hozzávalókat egy edénybe öntjük a cukor kivételével, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Keverés közben hozzáadjuk a zselatin fixet, majd még 1-2 percig keverjük! Ezután hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukrot jól el nem dolgozzuk. Végül hozzáöntjük a felvert tejszínt. A krémet betesszük a hűtőbe 10 percre, hogy megszilárduljon.
A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön csíkozott formában visszük fel a tortalapra. A piskótát három lapba vágjuk. Két lapot egymás mellé fektetünk, és a töltelékeket egymás mellé helyezzük el: egy csík meggykrém, egy csík túrós krém, amíg az egész piskótalap szép csíkos nem lesz.
Ha készen vagy a két piskótalappal, egymásra helyezed őket úgy, hogy egyforma magasságban legyen a töltelék, nehogy kifollyon oldalról. A tejszínes krémből egy negyed részt tegyél félre. A két megtöltött lapra helyezed a harmadik piskótalapot, és a tetejét, valamint az oldalát a félretett tejszínes krémmel kend meg. Tedd be a hűtőbe 10 percre, hogy megdermedjen.
Amikor kivetted a hűtőből, díszítsd a tortát meggydarabokkal és csokiforgáccsal.
Jó étvágyat!