Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 alma meghámozva, felszeletelve
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 tojás fehérje, porcukorral felverve
- kevés vaj, a forma kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőformát kivajazzuk! Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot.
Ráterítjük a pudingot a piskótára, majd mikor meghűlt az őrölt fahéjba, és porcukorba forgatott almaszeleteket is ráfektetjük. Cukorral felverjük keményre a tojás fehérjét, és ráterítjük az almaszeletekre.
Annyi időre sütőbe tesszük, hogy a fehérje teteje megpiruljon.

