Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Almás torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az almás torta a hagyományos gyümölcsös sütemények közé tartozik, amelyben a puha, vajas tészta és a fahéjas, párolt almatöltelék találkozik. A tetején lévő pirult mandula ropogós kiegészítést ad, így igazán finom desszertet kapunk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.07.

A tésztához

Az almás töltelékhez

Egyéb

Elkészítése

Almás töltelék elkészítése

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd lereszeljük. A citrom levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Az almát az olvasztott vajon a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg teljesen megpuhul. Ezután hagyjuk kihűlni.

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tejszínnel felváltva a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.

Összeállítás és sütés

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A tészta felét belesimítjuk, ráhalmozzuk a kihűlt almatölteléket, majd befedjük a maradék tésztával. A tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával.

Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kissé kihűlni.

Tipp

A töltelékbe keverhetünk egy marék mazsolát vagy darált diót is, így még gazdagabb lesz az íze. A tortát tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is