Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 db tojás
  • 1 dl habtejszín (nem Hulala!)
  • 15 dkg cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 25 dkg vaj

Az almás töltelékhez

  • 70 dkg savanykás alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg vaj

Egyéb

  • kevés vaj (a formához )
  • zsemlemorzsa
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítése

Almás töltelék elkészítése

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd lereszeljük. A citrom levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Az almát az olvasztott vajon a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg teljesen megpuhul. Ezután hagyjuk kihűlni.

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tejszínnel felváltva a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.

Összeállítás és sütés

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A tészta felét belesimítjuk, ráhalmozzuk a kihűlt almatölteléket, majd befedjük a maradék tésztával. A tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával.

Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kissé kihűlni.

Tipp

A töltelékbe keverhetünk egy marék mazsolát vagy darált diót is, így még gazdagabb lesz az íze. A tortát tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/almas-torta/