Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 25 dkg liszt 12,5 dkg vaj 1 tojás 1 ek kristálycukor csipet só 40 ml hideg víz Töltelék hozzávalói: 25 dkg ricotta (v. túró) 15 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor reszelt citromhéj 2 db tojás 0,5 cs vaníliás pudingpor 2-3 db alma a tetejére 2-3 ek méz a lekenéshez Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.02.15.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 ek kristálycukor
  • csipet só
  • 40 ml hideg víz

Töltelék hozzávalói:

  • 25 dkg ricotta (v. túró)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 db tojás
  • 0,5 cs vaníliás pudingpor
  • 2-3 db alma a tetejére
  • 2-3 ek méz a lekenéshez


Elkészítése:

A lisztet elkezdjük összemorzsolni a hideg vajjal, majd amikor már kellően morzsalékos hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a tojást, és a fele mennyiségű vizet. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Közben ha szükséges, akkor apránként hozzáadagoljuk a maradék hideg vizet is.

A simára gyúrt tésztát ezután kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát. Ezután 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
Közben elkészíthetjük a tölteléket.

A ricottát keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a puding porral, a reszelt citromhéjjal, és a tojások sárgájával.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a ricottás masszához.

Az almákat vágjuk fel vékony szeletekre, majd csepegtessünk rá citromlevet nehogy megbarnuljon felhasználásig.

A piteformában lévő tészta alját villával szurkáljuk meg, majd öntsük bele a tölteléket. Ezután rakjuk ki a tetejét az almaszeletekkel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.

A mézet melegítsük fel, majd a sütőből kivett torta tetejét kenjük le vele.

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is