Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Ananász torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 4 tojásfehérje 18 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál citromlé 1 evőkanál rum 2 evőkanál meleg víz 10 dkg liszt fél teáskanál sütőpor Krém: 4 tojás sárgája 4 evőkanál kristálycukor 1 doboz konzerv ananász 6 lap zselatin 3 dl tejszín Elkészítése: A tojás fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Neela
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojásfehérje
  • 18 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál rum
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 10 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor

Krém:

  • 4 tojás sárgája
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 doboz konzerv ananász
  • 6 lap zselatin
  • 3 dl tejszín


Elkészítése:

A tojás fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a meleg vizet, a lisztet és a sütőport. Tortaformában megsütjük és rácsra tesszük, a rumot és a citromlét összekeverjük 2 evőkanál ananászlével, majd meglocsoljuk vele a tésztát és hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítse:

A 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral és 1 doboz ananász levével gőz fölött megfőzzük, majd kihűtjük.

6 zselatinlapot vízbe áztatunk, majd felverjük a tejszínt. A krémbe keverjük a zselatint, majd a tejszínhabot is.

A tortalapot kétfelé vágjuk, majd visszatesszük a tortaformába, vagy tortakarikát teszünk rá. Az alsó lapra tesszük a krém egyik felét, majd rátesszük az ananászt és a krém másik felét, majd a másik lapot. Hűtőbe tesszük, majd tetszés szerint díszítjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Neela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is