Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananász torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • sütőpor

Krém

  • 0,5 liter habtejszín
  • 2 csomag főzés nélküli vanília puding
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 konzerv ananász ( vagy bármilyen gyümölcs)

Díszítés

  • 3-4 dl habtejszín (ki mennyire szereti a sok habot rajta)
Ananász torta

Elkészítése

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon magas piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában. (A fehérjét felverjük a cukor felével, a sárgákat kikeverjük a maradék cukorral. A habhoz adjuk felváltva a (sütőporos) lisztet és a sárgákat, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk. Tűpróbáig sütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni.) Ha kihűlt akkor három egyenlő részre vágjuk.

A tejszínt elkezdjük felverni, majd egy perc után hozzáadjuk a pudingporokat. Lassú fokozaton folytatjuk a verést, nehogy csomós maradjon a puding, majd magas fokozaton keményre verjük.

Az ananászt lecsöpögtetjük és hozzáadjuk a krémhez. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a középsőt és erre kenjük a maradékot, majd erre tesszük a harmadik lapot. A díszítéshez szánt tejszínt felverjük és ízlés szerint dekoráljuk a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/ananasz-torta/