Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes torták

Torta receptek

Aszalt szilvakrémes torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 4 db tojás 5 ek liszt 5 ek porcukor 1 ek forró víz 1/2 cs sütőpor 1 ek kakaó 6 dkg aszalt szilva vörösbor Szilvakrém hozzávalói: 5 dkg aszalt szilva 2-3 ek porcukor 1 cs vaníliás cukor őrölt fahéj 1-2 ek vörösbor 4 dl habtejszín (v. hulala) Tetejére 12,5 dkg étcsokoládé gőzfürdő […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.12.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:

  • 4 db tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek porcukor
  • 1 ek forró víz
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 ek kakaó
  • 6 dkg aszalt szilva
  • vörösbor

Szilvakrém hozzávalói:

  • 5 dkg aszalt szilva
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1-2 ek vörösbor
  • 4 dl habtejszín (v. hulala)

Tetejére

  • 12,5 dkg étcsokoládé gőzfürdő felett felolvasztva


Elkészítése:

A szilvát vágjuk fel apró darabokra, majd öntsük fel annyi langyos vörösborral, hogy ellepje. Hagyjuk legalább egy fél óráig állni, majd öntsük egy szűrűbe és alaposan csepegtessük le mielőtt a tésztába kerülne.

Egy 24 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki vajjal, és szórjuk meg liszttel.

Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, és adjuk hozzá a porcukrot. Ezután robotgéppel keverjük habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forró vizet, és még keverjük 1-2 percig.

Amikor már jó habos (legalább a háromszorosára nőtt) akkor szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze. Keverés közben adjuk hozzá a lecsepegtetett aszalt szilvát is.

Ezután a massza 2/3 részét kanalazzuk bele a tortaformába A maradék masszához keverjük hozzá a kakaót, és kanalazzuk rá a formában lévő tésztára. Ezután egy kanál nyelével keverjük kicsit össze, hogy márványos legyen.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten úgy süssük 25-30 percig úgy, mint a piskótát.(én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem) Amikor megsült a tészta hagyjuk egy rövid ideig a nyitott ajtajú, meleg sütőben, majd vegyük ki a sütőből és rácsra helyezve hűtsük ki egészen.

A vörösborba áztatott aszalt szilvát szedjük ki a borból, majd pépesítsük. Ezután keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, és 1-2 evőkanál borral, hogy egy lekvár állagú masszát kapjunk.

A habtejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a pépesített szilvával.

A kihűlt tésztát vágjuk kétfelé, majd az egyik lapot tegyük vissza a formába. Ezután kanalazzuk rá a szilvakrémet, majd egyenletesen simítsuk el. Végül tegyük rá a másik tortalapot és tenyérrel kicsit lapogassuk le. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen és az ízek összeérjenek.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel. Ezután vegyük ki a hűtőből a tortát, majd csorgassuk a tetejére az olvasztott csokoládét.

Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is