Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan összekeverjük a vízzel, 4 dkg cukorral és az olajjal, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjéhez, széles mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze. A sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is hozzáadjuk, de nem baj, ha a massza nem lesz teljesen homogén.
A tésztát egy kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, három egyenlő lapra vágjuk.
A krémhez a pudingport a cukorral összekeverjük, majd felfőzzük a tejben. Hagyjuk kihűlni. A habtejszínt kemény habbá verjük, ha szükséges, adhatunk hozzá porcukrot is.
A torta összeállításához az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük a kihűlt pudinggal, majd egy réteg habtejszínnel, és megszórjuk apróra vágott aszalt szilvával. Erre ráhelyezzük a második tortalapot, majd ismét puding, tejszín és szilva következik. Végül befedjük a harmadik lappal.
A tortát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd ízlés szerint díszítjük, akár további tejszínhabbal, szilvával vagy csokoládéval is.
Jó étvágyat kívánunk!


