Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt szilvás torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 dl olaj

Krémhez

  • 5 dl tej
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg aszalt szilva (kis kockákra vágva)
  • 0,5 dl rum (amiben a szilvát áztatjuk )
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan összekeverjük a vízzel, 4 dkg cukorral és az olajjal, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjéhez, széles mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze. A sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is hozzáadjuk, de nem baj, ha a massza nem lesz teljesen homogén.

A tésztát egy kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, három egyenlő lapra vágjuk.

A krémhez a pudingport a cukorral összekeverjük, majd felfőzzük a tejben. Hagyjuk kihűlni. A habtejszínt kemény habbá verjük, ha szükséges, adhatunk hozzá porcukrot is.

A torta összeállításához az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük a kihűlt pudinggal, majd egy réteg habtejszínnel, és megszórjuk apróra vágott aszalt szilvával. Erre ráhelyezzük a második tortalapot, majd ismét puding, tejszín és szilva következik. Végül befedjük a harmadik lappal.

A tortát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd ízlés szerint díszítjük, akár további tejszínhabbal, szilvával vagy csokoládéval is.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/aszalt-szilvas-torta/