Piskóta:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Ezután egyenként beleforgatjuk a tojássárgákat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A 26 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.
Krém:
A pudingport a tejben a szokásos módon felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. Az elkészült krémet a piskótalap tetején egyenletesen elkenjük.
Gyümölcsréteg:
A banánt karikákra vágjuk és a krém tetején elrendezzük. A zselatint a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd a banános réteget bevonjuk vele.
Hűtés és szeletelés:
A tortát addig hűtjük, amíg a zselatin megdermed. Ekkor szeletelve tálaljuk.
Tipp:
A gyümölcstortát variálhatjuk: a banán mellé tehetünk epret, kivit vagy barackot is. Ha színes gyümölcskombinációval készítjük, még mutatósabb lesz a torta.