Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banános gyümölcstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • banán
  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítése

Piskóta:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Ezután egyenként beleforgatjuk a tojássárgákat, végül a sütőporral elkevert lisztet. A 26 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.

Krém:

A pudingport a tejben a szokásos módon felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. Az elkészült krémet a piskótalap tetején egyenletesen elkenjük.

Gyümölcsréteg:

A banánt karikákra vágjuk és a krém tetején elrendezzük. A zselatint a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd a banános réteget bevonjuk vele.

Hűtés és szeletelés:

A tortát addig hűtjük, amíg a zselatin megdermed. Ekkor szeletelve tálaljuk.

Tipp:

A gyümölcstortát variálhatjuk: a banán mellé tehetünk epret, kivit vagy barackot is. Ha színes gyümölcskombinációval készítjük, még mutatósabb lesz a torta.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/bananos-gyumolcstorta/