Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos krémsajtos túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A kekszes alaphoz

  • 20 dkg darált keksz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • kevés tej

A krémhez

  • 25 dkg krémsajt
  • 25 dkg krémes túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál vanília esszencia
  • 1 doboz őszibarack befőtt (vagy üveges)
  • 1 púpozott evőkanál zselatin

Elkészítése

Kekszes alap elkészítése

A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóval, majd az olvasztott vajjal és kevés tejjel egynemű masszává dolgozzuk. A piteformát ezzel béleljük ki, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Krém elkészítése

A krémsajtot, a túrót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliaesszenciát simára keverjük. A zselatint kb. 0,5 dl forró vízben feloldjuk, és a krémhez adjuk. A barackbefőttet lecsepegtetjük, felét kockákra vágjuk, és a krémbe keverjük, a másik felét szeletekre vágva a díszítéshez félretesszük.

Összeállítás

A kekszalapot kivesszük a hűtőből, ráöntjük és elsimítjuk rajta a barackos túrókrémet. Visszatesszük a hűtőbe, amíg teljesen meg nem szilárdul.

Tálalás

A tortát a formából óvatosan kivesszük, tetejét a félretett barackszeletekkel díszítjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, menta- vagy citromfűlevéllel dekorálhatjuk.

Tipp

A barack helyett más gyümölccsel, például eperrel vagy mangóval is elkészíthetjük. Ha különlegesebb ízre vágyunk, a kekszes alaphoz egy kevés darált diót is keverhetünk. Ünnepi alkalmakra színes gyümölcsrétegekkel még látványosabbá tehetjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/barackos-kremsajtos-turotorta/