Kekszes alap elkészítése
A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóval, majd az olvasztott vajjal és kevés tejjel egynemű masszává dolgozzuk. A piteformát ezzel béleljük ki, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Krém elkészítése
A krémsajtot, a túrót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliaesszenciát simára keverjük. A zselatint kb. 0,5 dl forró vízben feloldjuk, és a krémhez adjuk. A barackbefőttet lecsepegtetjük, felét kockákra vágjuk, és a krémbe keverjük, a másik felét szeletekre vágva a díszítéshez félretesszük.
Összeállítás
A kekszalapot kivesszük a hűtőből, ráöntjük és elsimítjuk rajta a barackos túrókrémet. Visszatesszük a hűtőbe, amíg teljesen meg nem szilárdul.
Tálalás
A tortát a formából óvatosan kivesszük, tetejét a félretett barackszeletekkel díszítjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, menta- vagy citromfűlevéllel dekorálhatjuk.
Tipp
A barack helyett más gyümölccsel, például eperrel vagy mangóval is elkészíthetjük. Ha különlegesebb ízre vágyunk, a kekszes alaphoz egy kevés darált diót is keverhetünk. Ünnepi alkalmakra színes gyümölcsrétegekkel még látványosabbá tehetjük.