Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos pavlova pisztáciával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tortához:

  • 3 tojásfehérje
  • csipet só
  • 3/4 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 teáskanál almaecet
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő

A krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1,5 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 23 dkg barackkonzerv
  • 3 dkg sótlan pisztácia


Elkészítése:

A tojásfehérjét kevés sóval laza habbá verjük, majd fél percenként, evőkanálnyi adagokban hozzáadjuk a cukrokat és közben addig folytatjuk a habosítást, míg kemény habot nem kapunk. A habot egy spatulával elválasztjuk az edény falától, majd hozzáforgatjuk az ecetet és a keményítőt.

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Egy sütőpapírt sütőlapra helyezünk és elosztjuk rajta a habot, méghozzá ovális formára, amit egy kenőkéssel körben eligazítunk. Betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük alsó-felső sütésen, elektromos sütőben.

Ha kész kihűtjük és megtöltjük. A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és habbá verjük, majd elosztjuk a torta tetején.

A barackokat szeletekre vágva szépen elosztjuk a tejszínhab tetején és megszórjuk apróra vágott zöld pisztáciával. Lehűtve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/barackos-pavlova-pisztaciaval/