Elkészítése
Először elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a vaníliás cukorral habosra keverjük. A sárgáját fokozatosan hozzáadjuk a felvert fehérjéhez, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. A tésztát jól összedolgozzuk, és egy kivajazott tortaformába öntjük. 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A túrót szitán áttörjük vagy robotgéppel krémesre dolgozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a felvert tejszínhabot és a mazsolát. A kihűlt tortalapra rákanalazzuk a túrókrémet, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A tetejére szeletelt barackot helyezünk, majd zselatinnal leöntjük. Amint a zselatin megdermedt, tejszínhabbal és csokiöntettel díszítjük a tortát.
Sztori:
Ezzel a süteménnyel a páromat bármikor leveszem a lábáról.
