Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos, túrós joghurttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap:

  • 50 dkg darált keksz
  • 35 dkg vaj
  • 4 evőkanál  baracklekvár

Krém:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg barackos joghurt
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 60 g zselatinfix

Tetejére:

  • 1 darab barack konzerv
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítése

A darált kekszet egy nagy tálba szórjuk. A vajat felolvasztjuk és a kekszhez adjuk a lekvárral együtt, majd alaposan összedolgozzuk az egészet.

A tortaforma (26 cm-es, lecsatolható) karimáját bevonjuk folpackkal és a későbbi tortatálra helyezzük, majd egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes-vajas masszát.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A többi hozzávalót (a zselatinfix kivételével) egy mély tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ha ez megvan, akkor a krémhez adjuk a zselatinfixet és jól eldolgozzuk, majd fakanállal, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tejszínhabot is.

Mikor a krém már egyenemű, akkor a kekszmassza tetejére simítjuk és 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A befőttet lecsepegtetjük és cikkekre vágjuk, majd a már megdermedt krém tetejére rakosgatjuk “csiga vonalban” úgy, hogy kb 1,5 cm hely maradjon a torta szélén.

Alufólia csíkkal körbekerítjük a gyümölcsréteget. A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük és a barackra öntjük.

Ismét hűtés következik, majd a kemény habbá vert tejszínt csillagcsöves habzsákba tesszük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/barackos-turos-joghurttorta/