Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Barackos túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy kevés fehérjehabbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék fehérjehabot. A masszát egy olajozott tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, teljesen kihűtjük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.05.26.

Piskótához

Krémhez

Díszítés

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy kevés fehérjehabbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék fehérjehabot.

A masszát egy olajozott tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, teljesen kihűtjük.

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük. A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós keverékhez adjuk. Végül a folyósra melegített zselatint is belekeverjük.

A barackot lecsepegtetjük. 3-4 fél barackot csíkokra, majd kis kockákra vágunk.

A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük a túrós krém felével, majd egyenletesen rászórjuk a felaprított barackot. Ráhelyezzük a piskóta tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel. Ha nem maradt elég krém a bevonathoz, extra tejszínt verünk fel, és ezzel fedjük be a torta tetejét és oldalát.

Habzsákból habrózsákat nyomunk a tortára, és a maradék barackot cikkekre vágva elrendezzük rajta. A tortát hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órán át, hogy a zselatin megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is