Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál olaj (a formához )

Krémhez

  • 50 dkg túró
  • 3,5 dl habtejszín
  • 18 g zselatin
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 1 konzerv őszibarack befőtt (480 g-os)

Díszítés

  • tejszínhab
  • őszibarack (kockákra vágva )

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy kevés fehérjehabbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék fehérjehabot.

A masszát egy olajozott tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, teljesen kihűtjük.

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük. A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós keverékhez adjuk. Végül a folyósra melegített zselatint is belekeverjük.

A barackot lecsepegtetjük. 3-4 fél barackot csíkokra, majd kis kockákra vágunk.

A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük a túrós krém felével, majd egyenletesen rászórjuk a felaprított barackot. Ráhelyezzük a piskóta tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel. Ha nem maradt elég krém a bevonathoz, extra tejszínt verünk fel, és ezzel fedjük be a torta tetejét és oldalát.

Habzsákból habrózsákat nyomunk a tortára, és a maradék barackot cikkekre vágva elrendezzük rajta. A tortát hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órán át, hogy a zselatin megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/barackos-turotorta/