Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Karamellás torták

Barackpálinkás karamelltorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Karamellizált mandula: A karamellizált mandulához a cukrot és a vizet tegyük fel főni és kevergetés nélkül hagyjuk, hogy a cukor karamellizáljon. Amikor elkezdődik a folyamat, akkor vegyük lejjebb a lángot, nehogy megégjen. Majd kavarjuk bele a mandulát és törjük durvára. A tésztát érdemes két részletben készíteni, így nem kell elvágni és biztosan egyenlő lesz. Tészta: […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
16 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Cake Girl
Beküldte: 2020.11.02.

Karamellizált mandula

Tészta

Pálinkás krém

Zselatinmassza

Sárgabarackkrém

Karamell mousse

Karamell glazing

Díszítés

Elkészítése

Karamellizált mandula:

A karamellizált mandulához a cukrot és a vizet tegyük fel főni és kevergetés nélkül hagyjuk, hogy a cukor karamellizáljon. Amikor elkezdődik a folyamat, akkor vegyük lejjebb a lángot, nehogy megégjen. Majd kavarjuk bele a mandulát és törjük durvára. A tésztát érdemes két részletben készíteni, így nem kell elvágni és biztosan egyenlő lesz.

Tészta:

A tésztához 70 g cukrot az egész tojással és a mandulaliszttel kavarjuk habosra. A vajat és az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk a tojásos keverékhez. A tojásfehérjét 25 g cukorral verjük kemény habbá, majd a karamellizált mandulával együtt keverjük a csokoládés masszához.

Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortakarikába öntsük bele. Előmelegített sütőben, 170 fokon süssük kb 20 percig. Rácson hűtsük ki

Pálinkás krém:

A pálinkás krémhez a barackdzsemet, a pálinkát és a vizet főzzük 3-4 percig, majd kavarjuk hozzá a citromsavat.

A kihűlt tészta köré tegyük vissza a tortakarikát, és kenjünk meg a pálinkás krém felével.

Barack krém:

A zselatinmasszához a zselatint a vízzel olvasszuk össze.

A barackkrémhez a dzsemet forraljuk fel, majd ha 60 fokra hűlt, keverjük hozzá a felolvasztott zselatinmasszát, majd öntsük a pálinkás krémmel lekent tésztára. Helyezzük rá a másik tésztát, és kenjük le a megmaradt pálinkás krémmel.

Amíg elkészül a karamell mousse, tegyük hűtőbe.

Karamell mousse:

A karamell moussehoz a tejet, 135 g habtejszínt és a mézet forraljuk fel. A cukrot karamellizáljuk meg, majd három részletben adjuk hozzá a tejes keveréket. A tojássárgáját tegyük egy tálba, majd ha a karamell eléri a 102 fokot, akkor kezdjük el verni habverővel a sárgáját és amikor 105 fokos lesz, akkor lassan csorgassuk hozzá a karamellt.

Adjuk hozzá a felolvasztott zselatinmasszát és verjük kihűlésig.

400 g habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá. Öntsük a tészta tetejére és tegyük minimum 3 órára a hűtőbe.

Karamell glazing:

A karamell glazinghoz a vizet és a mézet forraljuk fel. A cukrot karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a felforrt keveréket.

Egy tálba tegyük bele a sűrített tejet és a fehér csokoládét, majd 3 részletben adjuk hozzá a karamellt, ezután kavarjuk hozzá a felolvasztott zselatinmasszát és öntsük a karamell mousse tetejére.

Egy éjszakára tegyük hűtőbe.

A díszítéshez a porcukrot, a lisztet és a diót keverjük össze egy tálban.

A narancslevet a vajjal melegítsük forráspontig, majd keverjük hozzá a diós keverékhez, és hagyjuk állni félórán át.

A pihentetett keveréket töltsük egy zacskóba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk kb 1 cm átmérőjű köröket, egymástól 5-6 cm távolságra.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 8 perc alatt aranybarnára. (Nem baj ha összefolynak, még melegen el tudjuk vágni.)

Még melegen egy késsel szedjük fel és egy fakanál nyelére helyezzük át a lapokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Cake Girl
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is