Piskótatekercs és kerek lap elkészítése
A piskótatekercshez a tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megsütjük, majd még melegen feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kiterítjük, megkenjük ízlés szerinti lekvárral, újra feltekerjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A kerek laphoz a tojásokból, cukorból és lisztből szokásos piskótát készítünk, majd 24 cm-es formában megsütjük és kihűtjük.
Krém elkészítése
A málnát a porcukorral és a citromlével összeturmixoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a málnás masszát fokozatosan beleforgatjuk. A zselatint 1 dl vízben langyosra oldjuk, és hozzákeverjük a málnás-tejszínes krémhez.
Összeállítás
Egy mély tálat kibélelünk a piskótatekercs szeletekkel, a közepébe állítunk egy fóliával bevont gurigát, hogy hely maradjon a babának. A krémet beleöntjük, majd a tetejére illesztjük a kerek piskótalapot. Hűtőben dermesztjük, amíg meg nem szilárdul.
Ha a torta megdermedt, kiöntjük a formából, a közepébe állítjuk a Barbie babát (szükség esetén a lábát kivesszük, hogy megfelelő magasságú legyen). A tortát színezett tejszínhabbal és cukorkákkal díszítjük, hogy a baba szoknyáját idézze.
Tipp
A krém málnát helyettesíthetjük eperrel vagy áfonyával is. A díszítéshez használhatunk marcipánvirágokat vagy színes cukorgyöngyöket, így még mesésebb hatást érhetünk el.