Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bomba jó torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótatekercs

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • késhegynyi sütőpor

Töltelék

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál rumaroma

Belseje

  • 5 tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dkg zselatinpor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál rumaroma

Elkészítése

A tojásokból piskótát készítünk a szokott módon. A masszát egy 26*37 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon.

A sütőből kivéve még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni, melyet a következő krémmel töltünk meg.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, melyeket gőz felett felvertünk előtte, végül a rumot. A kihűlt piskótát megtöltjük, ismét feltekerjük, majd hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt ujjnyi szeletekre vágjuk.

A torta belsejéhez a tojások sárgáját a két féle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fahéjat, majd a kakaót. A tejet felmelegítjük, majd beletesszük az étcsokoládét, majd amikor elolvadt, akkor a tojásos masszához adjuk és gőz felett besűrítjük. A zselatint kb 0,5 dl vízben feloldjuk és melegen a krémhez keverjük, melyet kihűtünk. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt is.

Ekkor 1 cm vastagságúra felszeleteljük a piskótatekercset, kibélelünk egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelán tálat folpackkal és körben belerakjuk a piskótatekercseket. Annyit félreteszünk, mellyel a tálat zárjuk.

Beleöntjük a krémet és végül a piskótatekerccsel zárjuk, melyet folpackkal betakarunk.

3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor kiborítjuk a tálból és mint a tortát, szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/bomba-jo-torta/