A tojásfehérjét csipet sóval és a víz felével kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg teljesen elolvad. Az olajjal elkevert tojássárgáját hozzáadjuk a habhoz, és még pár percig habosítjuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 38×22 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük, és habosra keverjük a margarinnal és a porcukorral. A kihűlt piskótát megtöltjük a krémmel, feltekerjük, majd hűtőbe tesszük rövid időre. Ezután 1 cm-es szeletekre vágjuk, és egy folpackkal kibélelt kúp alakú formát kirakunk a piskótaszeletekkel.
A töltelékhez a tojássárgáját kikeverjük a fahéjjal, cukorral és kakaóporral. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk az összetört csokoládét, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a sárgájás keveréket, majd sűrűre főzzük. Melegen hozzákeverjük az előzőleg beáztatott zselatint, és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a csokoládés krémbe.
A piskótával kirakott formába egy réteg krémet kanalazunk, rá egy réteg piskótát teszünk, majd ismét krémet, és végül piskótával zárjuk le. A desszertet 2-3 órára a hűtőbe helyezzük, majd kiborítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a fóliát.
A csokoládét felolvasztjuk a margarinnal és olajjal, majd leöntjük a tortát, és ízlés szerint díszítjük.