Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 12.5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek kakaó
Kókuszos töltelék:
- 6 tojásfehérje kemény habja
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
- 6 tojássárgája
- 3 ek liszt
- 3 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 db étcsokis tortabevonó
Elkészítése:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojásokat és összegyúrjuk. 2 lapra nyújtjuk.
Az egyiket kikent, lisztezett tortaformába fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, ráöntjük a tésztára.
Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.
A kihűlt tésztára jön a sárga krém:
Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a kikevert margarinnal.
Tetejét tortabevonóval bevonjuk
[box style=”info”]Ezt a tortát a páromnak készítettem Valentin-napra!![/box]

