Hozzávalók:
Tészta:
- 350 g liszt
- fél sütőpor
- 200 g vaj vagy margarin
- 2 kanál kakaó
- 150 g porcukor
- 5 kanál tej
Kókusztöltelék:
- 4 tojásfehérje
- 70 g porcukor
- 170 g kókuszreszelék
Sárga krém:
- 300 ml tej
- 4 tojás sárgája
- 50 g cukor
- 15 g liszt
- 150 g vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1-2 órára hűtőbe rakjuk. Amíg dermed megfőzzük a sárga krémet.
A tojás sárgákat kikeverjük a liszttel és cukorral, majd a tejjel felhjgítjuk. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt összekeverjük a kihabosított vajjal.
A fehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral és lassan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket.
Végül a lehűlt tésztát 2 részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és a tortakarikával kiszúrjuk, majd belerakjuk a sütőpapírral kibélelt tortakarikába. Ennek a tetejére kenjük a kókuszos masszát. A tészta másik felét és a maradékot a kókuszmasszára reszeljük és elterítjük.
180 fokon 25 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt rákenjük a vajas krémet. A tetejét olvasztott csokoládéval lekenjük. Hűtőbe rakjuk és dermesztjük pár órát. A széleit bármilyen krémmel vagy tejszínhabbal díszíthetjük.