Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A puha vajat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és azzal is alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót és a kakaóport, majd az egészet homogénre keverjük. Egy 22 cm-es sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A kész lapot rácsra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.11.16.

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformáhozTészta

Krém

Máz

Elkészítése

Tészta:

A puha vajat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és azzal is alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót és a kakaóport, majd az egészet homogénre keverjük.

Egy 22 cm-es sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).

A kész lapot rácsra téve kihűtjük.

Krém:

A búzadarát és a kétféle cukrot egy edénybe mérjük, majd felöntjük a tejjel és felfőzzük. Ne ilyedjünk meg, nem lesz sűrű!

Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és elkeverjük, majd a vajat is beledolgozzuk a krémbe.

Összeállítás:

A lapot egy nagyobb tálcára vagy tányérra tesszük és visszatesszük köré a tortakarikát, csak a belsejét kibéleljük sütőpapaírral, majd a lapra rákenjük egyenletesen a kókuszos tölteléket.

Elkészítjük a mázat. A csokira ráöntjük a forró tejszínt és elkeverjük. Ha nem oldódna fel teljesen a csoki, akkor tegyük be pár másodpercre a mikróba. A mázat ráöntjük a sütire és dermedésig fűtőbe tesszük.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is