Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Burítós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 8 tojás 8 ek liszt 8 ek cukor Krém: 10 dkg margarin 8 dkg porcukor 10 dkg darált dió 1 ek rum 0,5 l habtejszín csokis tortadara Továbbá: 1 dl tej 1 ek rum Elkészítése: A rumot a tejjel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
MrsSame
Beküldte: 2016.04.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor

Krém:

  • 10 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek rum
  • 0,5 l habtejszín
  • csokis tortadara

Továbbá:

  • 1 dl tej
  • 1 ek rum


Elkészítése:

A rumot a tejjel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel. Beleszórjuk apránként a cukrot és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.  Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével.

A lisztet óvatosan keverjük bele, hogy egyenletesen keveredjen el a liszt, buborékos, habos legyen a tészta állaga a beledolgozott levegőtől. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe és elsimítjuk. A meleg sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük a piskótát.

Rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót és a rumot.

A sima piskótát elfelezzük, így lesz két kisebb téglalapunk. Egy nála nagyobb tepsibe helyezzük az egyik lapot, meglocsoljuk a rumos tej felével. Megkenjük a krém felével és rátesszük a másik piskóta darabot is. Azt is meglocsoljuk és megkenjük a maradék krémmel. Lefedjük fóliával és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap vegyünk elő egy nagy tortatányért. A tejszínt verjük fel kemény habbá. Kanállal kezdjünk el szaggatni a piskótából a tányérra, majd egy sor után kenjük meg tejszínhabbal. Erre megint szaggassunk a piskótából, újra hab. Ezt úgy csináljuk, hogy egy félgömb legyen belőle.

A végén az egészet bekenjük habbal és megszórjuk tortadarával.

Szeletelve szép mozaikos mintát ad, de mondhatnám azt is: Úgy néz ki, mintha összeborítottam volna!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
MrsSame
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is