Elkészítése
Hozzávalók:
- 250 g főtt, turmixolt cékla
- 1 tábla olvasztott étcsokoládé
- 250 g puha margarin
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 250 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 2 egész tojás
- 1 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl (140 g)
- 200 g cukor
Elkészítése:
A pürésített céklához hozzákeverjük a margarint és az olvasztott csokit és összeturmixoljuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a céklás masszához adjuk, majd a joghurtot keverjük hozzá, végül a kakaós, sütőporos lisztet. Jól összeturmixoljuk.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, megütögetjük, hogy mindenhol egyenletes legyen.
180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha langyosra hűlt, átfordítjuk egy tányérra, meghintjük porcukorral és felszeletelve tálaljuk.

