Először is megkenjük a piskótatekercseket lekvárral, majd kisujjnyi szeletekre vágjuk. (Használhatunk készen vásárolt piskótatekercset is.) Karamellt készítünk 20 dkg cukorból, amit aranybarnára olvasztunk, majd belekeverjük a diót. Amikor kihűlt, kávédarálóval apróra daráljuk. A csokoládét apróra reszeljük, a mirelit gyümölcsöt lecukrozva hagyjuk kiolvadni, majd botmixerrel összeturmixoljuk, előtte néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.
Elővesszük a lehető legnagyobb kelesztőtálat, és kibéleljük a lekváros piskótakarikákkal. A habtejszínt négy részre osztjuk, és mindegyiket felverjük 3 evőkanál cukorral. Az egyik adag tejszínhabot összekeverjük a darált grillázzsal, a másikat a gyümölcspéppel, a harmadikat a citrom levével, a negyediket pedig a reszelt csokoládéval (egy kicsit félreteszünk a díszítéshez is), majd óvatosan összeforgatjuk.
A piskótatekercsekre először a citromos krémet kenjük, majd következő rétegként a karamellás krémet, végül a gyümölcsös krémet. Ha már nincs több hely a tálban, lezárjuk a tortát egy piskótalappal, a tetejére rátesszük a tortatálat, majd az egészet egy gyors mozdulattal megfordítjuk. A csokis krémet a torta tetejére kenjük, és a félretett eperszemekkel, valamint csokoládéból készített díszítésekkel, például csokifenyőkkel dekoráljuk.