Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Charlotte torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kerek piskóta
  • 2 db piskótatekercs
  • 1 liter habtejszín
  • 1 doboz eper
  • 1 db citrom
  • 2 tábla étcsoki
  • 0.5 kg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • lekvár
charlotte torta kép

Elkészítése

Először is megkenjük a piskótatekercseket lekvárral, majd kisujjnyi szeletekre vágjuk. (Használhatunk készen vásárolt piskótatekercset is.) Karamellt készítünk 20 dkg cukorból, amit aranybarnára olvasztunk, majd belekeverjük a diót. Amikor kihűlt, kávédarálóval apróra daráljuk. A csokoládét apróra reszeljük, a mirelit gyümölcsöt lecukrozva hagyjuk kiolvadni, majd botmixerrel összeturmixoljuk, előtte néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.

Elővesszük a lehető legnagyobb kelesztőtálat, és kibéleljük a lekváros piskótakarikákkal. A habtejszínt négy részre osztjuk, és mindegyiket felverjük 3 evőkanál cukorral. Az egyik adag tejszínhabot összekeverjük a darált grillázzsal, a másikat a gyümölcspéppel, a harmadikat a citrom levével, a negyediket pedig a reszelt csokoládéval (egy kicsit félreteszünk a díszítéshez is), majd óvatosan összeforgatjuk.

A piskótatekercsekre először a citromos krémet kenjük, majd következő rétegként a karamellás krémet, végül a gyümölcsös krémet. Ha már nincs több hely a tálban, lezárjuk a tortát egy piskótalappal, a tetejére rátesszük a tortatálat, majd az egészet egy gyors mozdulattal megfordítjuk. A csokis krémet a torta tetejére kenjük, és a félretett eperszemekkel, valamint csokoládéból készített díszítésekkel, például csokifenyőkkel dekoráljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/charlotte-torta-2/