Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Charlotte torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg kakaópor
  • 12 dkg vaj
  • 1 csipet só

Piskóta tekercshez

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 0,5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 üveg baracklekvár

Krémhez

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 liter tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl víz
  • 3 db őszibarack (befőtt)

Elkészítése

lőször a tésztához szükséges alapanyagokat készítjük elő, majd kisütjük. Elsőként a piskótatekercset készítjük el, mert annak több időre van szüksége a hűléshez. Melegen feltekerjük, majd kihűlés után lekvárral megkenjük.

A krémhez tejből, cukorból, vaníliás cukorból és pudingporból krémet főzünk, amit hűlni hagyunk. Hűtés előtt egy kis adagot kiveszünk a krémből a díszítéshez, és hozzákeverünk 5 dkg margarint. Az őszibarackot kis kockákra vágjuk, és belekeverjük a kihűlt pudingba. A zselatint felmelegítjük, majd langyosan hozzákeverjük a pudinghoz. Végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, és lazán összekeverjük az egészet.

A lekváros piskótatekercset felszeleteljük, és kibélelünk vele egy félgömb alakú formát. Ebbe rétegezzük az előzőleg elkészített krémet, majd a csokis piskótalapot. A torta alját egy sárga kerek piskótalappal zárjuk le. A tortát egy napig a hűtőben hagyjuk dermedni. A külsejét a félretett pudinggal díszítjük, fantáziánk szerint. A tortát tortaszerűen szeleteljük, és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/charlotte-torta-3/