Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Charlotte torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál liszt

A krémhez

  • 2 csomag habfixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • lekvár ( piskóta töltéséhez)
  • 1 nagy pohár joghurt

Elkészítése

A 6 tojásból piskótát sütünk. Amikor a piskóta elkészült, még melegen feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, kitekercseljük, és ízlés szerinti lekvárral megkenjük, majd ujjnyi vastagra szeleteljük.

Egy nagyobb edényt kibélelünk folpackkal, majd az edény alját és oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel. Ezt követően beleöntjük a krémet, és a tetejét befedjük a maradék piskótaszeletekkel. A folpackot ráhajtjuk a tetejére, és a hűtőszekrénybe tesszük, ahol egy napig hagyjuk állni. Másnap egy tányérra kiborítjuk, és máris szeletelhető, fogyasztható.

Krém elkészítése:

Egy nagyobb edényben összemelegítjük a joghurtot a zselatinnal, ügyelve arra, hogy ne forraljuk fel. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Amikor a krém langyosra hűlt, hozzáadjuk a felvert habtejszínt. Ha szeretnénk, barackot vagy más gyümölcsöt is keverhetünk a krémbe.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/charlotte-torta/