Elkészítése
Először 3 db, 3 tojásos kerek piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában. A piskóták készítésekor a szokásos módon járunk el, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A krémhez fél dl tejet kikeverünk a pudingporokkal és a liszttel csomómentesen, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Ha kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral kihabosított margarint, valamint egy citrom reszelt héját és a levét.
A három piskótalapot megtöltjük a krémmel, rétegezve a tortát. Ha marad krém, akkor a torta külsejét is bevonhatjuk vele, hogy egyenletes és sima felületet kapjunk.
A megmaradt citromokat felkarikázzuk, és szépen elrendezzük a torta tetején. A zselatint az előírásnak megfelelően elkészítjük, majd amikor már kezd kissé sűrűsödni, ráöntjük a citromkarikákra, ügyelve arra, hogy egyenletesen fedje a tortát. Ha van kapcsos tortaformánk, érdemes visszatenni az oldalát, hogy a zselatin szépen megdermedjen.
Ízlés szerint díszíthetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a zselatin megkössön. Ezután szeletelhetjük, és kínálhatjuk is.
Jó étvágyat kívánunk!
