Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Citrom torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először 3 db, 3 tojásos kerek piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában. A piskóták készítésekor a szokásos módon járunk el, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni. A krémhez fél dl tejet kikeverünk a pudingporokkal és a liszttel csomómentesen, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Ha kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2012.11.25.

Piskótához

Krémhez

Elkészítése

Először 3 db, 3 tojásos kerek piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában. A piskóták készítésekor a szokásos módon járunk el, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krémhez fél dl tejet kikeverünk a pudingporokkal és a liszttel csomómentesen, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Ha kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral kihabosított margarint, valamint egy citrom reszelt héját és a levét.

A három piskótalapot megtöltjük a krémmel, rétegezve a tortát. Ha marad krém, akkor a torta külsejét is bevonhatjuk vele, hogy egyenletes és sima felületet kapjunk.

A megmaradt citromokat felkarikázzuk, és szépen elrendezzük a torta tetején. A zselatint az előírásnak megfelelően elkészítjük, majd amikor már kezd kissé sűrűsödni, ráöntjük a citromkarikákra, ügyelve arra, hogy egyenletesen fedje a tortát. Ha van kapcsos tortaformánk, érdemes visszatenni az oldalát, hogy a zselatin szépen megdermedjen.

Ízlés szerint díszíthetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a zselatin megkössön. Ezután szeletelhetjük, és kínálhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is