Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citrom torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál finomliszt
  • 9 evőkanál cukor

Krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 5,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db citrom
  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 csomag színtelen tortazselé

Elkészítése

Először 3 db, 3 tojásos kerek piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában. A piskóták készítésekor a szokásos módon járunk el, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krémhez fél dl tejet kikeverünk a pudingporokkal és a liszttel csomómentesen, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Ha kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral kihabosított margarint, valamint egy citrom reszelt héját és a levét.

A három piskótalapot megtöltjük a krémmel, rétegezve a tortát. Ha marad krém, akkor a torta külsejét is bevonhatjuk vele, hogy egyenletes és sima felületet kapjunk.

A megmaradt citromokat felkarikázzuk, és szépen elrendezzük a torta tetején. A zselatint az előírásnak megfelelően elkészítjük, majd amikor már kezd kissé sűrűsödni, ráöntjük a citromkarikákra, ügyelve arra, hogy egyenletesen fedje a tortát. Ha van kapcsos tortaformánk, érdemes visszatenni az oldalát, hogy a zselatin szépen megdermedjen.

Ízlés szerint díszíthetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a zselatin megkössön. Ezután szeletelhetjük, és kínálhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/citrom-torta-3/