Elkészítése
Tészta:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a meleg vizet és a citromaromát. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan beleforgatjuk. A masszát kivajazott-lisztezett tortaformába vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát rácson hagyjuk kihűlni, majd ugyanezt megismételjük a másik lappal is. A kihűlt lapokat kettévágjuk, így összesen 4 lapot kapunk.
Krém:
A tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, a tojássárgájákkal, a cukorral és a citromaromával. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt pudingos krémet is hozzáadjuk, és gépi habverővel simára dolgozzuk.
A tortalapokat egyenletesen megkenjük a krémmel, végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Ízlés szerint díszíthetjük reszelt citromhéjjal vagy csokoládéforgáccsal.
Hűtőben pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.
