Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citrom torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2x3 db tojás
  • 2x19 dkg cukor
  • 2x19 dkg finomliszt
  • 2x0,75 dl olaj
  • 2x0,75 dl meleg víz
  • 2 csomag sütőpor
  • 2x2 kávéskanál citrom aroma

Krém

  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 db citrom
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 kávéskanál citromaroma

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a meleg vizet és a citromaromát. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan beleforgatjuk. A masszát kivajazott-lisztezett tortaformába vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát rácson hagyjuk kihűlni, majd ugyanezt megismételjük a másik lappal is. A kihűlt lapokat kettévágjuk, így összesen 4 lapot kapunk.

Krém:

A tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, a tojássárgájákkal, a cukorral és a citromaromával. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.

A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt pudingos krémet is hozzáadjuk, és gépi habverővel simára dolgozzuk.

A tortalapokat egyenletesen megkenjük a krémmel, végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Ízlés szerint díszíthetjük reszelt citromhéjjal vagy csokoládéforgáccsal.

Hűtőben pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/citrom-torta-5/