Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromkrémes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 9 tojás
  • 9 evőkanál porcukor
  • 9 evőkanál finomliszt

A krémhez

  • 8 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom leve

A lapok kenéséhez

  • 6 evőkanál sárgabarack lekvár

A bevonathoz

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Piskóta:

A 3 egész tojást 3 evőkanál cukorral 10 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzádolgozunk 3 evőkanál lisztet.

Egy 24 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, majd a masszát beleöntjük.

180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Még 2 darab piskótalapot sütünk a megmaradt hozzávalókból.

A kisült lapokat lekenjük baracklekvárral.

Krém:

A pudingporokat, lisztet, cukrot a tejjel csomómentesre kikeverjük, majd felfőzzük és ezután kihűtjük.

A kihűlt krémet a vajjal, a citrom levével habosra kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a vajas krémmel összedolgozzuk.

Összeállítás:

A krémmel megtöltjük a lapokat és a torta oldalát, tetejét is körbekenjük.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és bevonjuk vele a tortát.

A megmaradt krémet habzsákba tettem és a tortát körben feldíszítettem.

A szívet gyöngyökkel raktam ki. A krém rózsák tetejére áfonyás csokoládé drazsét tettem, majd kis orchideákkal díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/citromkremes-torta-2/