Elkészítése
Tészta
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a vizet. Beletesszük a darált diót, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, valamint a citrom reszelt héját. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
A masszát margarinnal kikent, 26 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, lassabb tűzön addig sütjük, amíg a tűpróba sikeres lesz. Ha megsült, teljesen kihűtjük.
Krém
A vaníliás pudingport a cukorral, a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Még forrón belereszeljük a két citrom héját, majd hagyjuk kihűlni.
Ezután belekeverjük a túrót, a margarint és a citromok levét, majd a krémet kettéosztjuk. Az egyik felébe zöld, a másik felébe piros ételfestéket keverünk.
Összeállítás
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, és megkenjük a krém felével. A zöld krémmel bevonjuk a torta oldalát, a piros krémmel pedig a tetejét. Végül megszórjuk tortadarával, majd hűtőben pihentetjük tálalásig.
Tipp
A krémbe keverhetünk kevés vaníliaaromát vagy reszelt fehér csokoládét is, hogy még különlegesebb ízt kapjunk. Tálalás előtt pár szelet friss citrommal díszítve még mutatósabb lesz a torta.
