Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos – epertorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db piskótalap

Krém

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 5 dl habtejszín
  • 1 db citrom
  • 12 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • piros ételfesték
  • eperlekvár

Elkészítése

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az citrom reszelt héját és levét. Hozzákeverjük a zselatinfix felét is.Majd a tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinfix másik felét is beledolgozzuk majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. 3 részre osztjuk a krémet az egyik valamivel legyen több a másik kettőnél.

A legalsó lapot megkenjük a citromos krémmel, a következő lap alját az eperdzsemmel és rárakjuk az epres oldalt a citromos krémre ezután megismételjük a folyamatot.Mikor rákerült a legfelső lap azt is bekenjük a krémmel és az oldalát is. kb 8 púpos evőkanál krémet félreteszünk ehhez keverjük a színezőt színerősségtől függően. Majd habzsák segítségével díszítjük a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/citromos-epertorta/