Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Citromos, fehér csokis mousse torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a torta a klasszikus ízeket friss köntösben kínálja. A mákos piskóta, a fehér csokoládés mousse és a citromkrém együttesen könnyed, mégis tartalmas desszertet alkotnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2017.11.21.

Mákos piskóta:

Fehér csoki mousse:

Citromkrémhez

Elkészítése

Mákos piskóta:

A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel simára dolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, a darált mákot és a szódabikarbónát, végül a tejjel összekeverjük. A tortakarikát (26 cm-es) sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Fehér csokoládés:

A fehér csokoládét felolvasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A hideg tejszínt habbá verjük és négy részletben a csokoládéhoz keverjük. A citrom levét és reszelt héját a cukorral összemelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és simára dolgozzuk. A citromos zselatint, a mascarponét és a csokoládés habot összekeverjük, majd félretesszük.

Citromkrém:

A citrom levét és héját a cukor felével felforraljuk. A maradék cukrot a tojásokkal és a tojássárgájával kihabosítjuk, majd lassan, folyamatos keverés mellett a citromos alaphoz öntjük. Habverővel keverjük, amíg besűrűsödik, de nem forr fel. A krémhez hozzákeverjük a zselatint, majd a hideg vajat kisebb adagokban, hogy sima, egynemű állagot kapjunk.

Torta összeállítása:

A kihűlt mákos alapra egyenletesen ráöntjük a fehér csokoládés mousse-t és 15 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután a citromkrémet rákenjük és a tortát 2-3 órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt késsel körbevágjuk a forma szélénél, majd eltávolítjuk a tortakarikát.

Díszítés:

A tortát ízlés szerint fehér csokoládéval, pirított mandulával, citromkarikákkal vagy aszalt vörösáfonyával díszíthetjük.

Tipp:

Ha intenzívebb citromos ízt szeretnénk, a krémbe reszelhetünk extra citromhéjat is. A fehér csokoládé egy részét helyettesíthetjük étcsokoládéval, így kontrasztosabb, kevésbé édes változatot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is