Elkészítése
Piskóta:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk az alján.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot. Végül beleforgatjuk a lisztet, és az egészet sima masszává dolgozzuk.
A masszát a formába öntjük, majd körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
Krém:
A habtejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a citrom ízű joghurttal. Más joghurttal is készíthető, például eperrel, barackkal vagy erdei gyümölcsössel.
Összeállítás:
A piskóta egyik felét tálra tesszük, megkenjük a joghurtos-tejszínes krém felével, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. A tetejét a maradék krémmel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.
Tálalás:
A tortát hűtőben tároljuk fogyasztásig, így a krém szépen megdermed, a torta pedig könnyen szeletelhető lesz. A tetejét csorgathatjuk olvasztott csokoládéval vagy díszíthetjük friss gyümölccsel.
Tipp:
A torta tetejére reszelt citromhéjat, kandírozott citromkarikát vagy friss mentalevelet is tehetünk. Ha különlegesebb ízhatást szeretnénk, a krémhez keverhetünk kevés vaníliát vagy reszelt fehér csokoládét.

