Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos joghurttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta:

  • 10 tojás
  • csipet só
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt

:Krém

  • 625 g citrom ízű joghurt (de más ízű joghurtot is lehet használni)
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése

Piskóta:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk az alján.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot. Végül beleforgatjuk a lisztet, és az egészet sima masszává dolgozzuk.

A masszát a formába öntjük, majd körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

Krém:

A habtejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a citrom ízű joghurttal. Más joghurttal is készíthető, például eperrel, barackkal vagy erdei gyümölcsössel.

Összeállítás:

A piskóta egyik felét tálra tesszük, megkenjük a joghurtos-tejszínes krém felével, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. A tetejét a maradék krémmel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

Tálalás:

A tortát hűtőben tároljuk fogyasztásig, így a krém szépen megdermed, a torta pedig könnyen szeletelhető lesz. A tetejét csorgathatjuk olvasztott csokoládéval vagy díszíthetjük friss gyümölccsel.

Tipp:

A torta tetejére reszelt citromhéjat, kandírozott citromkarikát vagy friss mentalevelet is tehetünk. Ha különlegesebb ízhatást szeretnénk, a krémhez keverhetünk kevés vaníliát vagy reszelt fehér csokoládét.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/citromos-joghurttorta-2/