Alap:
A darált kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal, a cukorral és kevés tejjel. Annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza összeálljon. A tésztát a tortaforma aljába nyomkodjuk, hogy egyenletes, vékony réteget kapjunk.
Krém:
A túrót áttörjük, majd a cukorral elkeverjük. A citromok közül négynek lereszeljük a héját, háromnak pedig a levét belefacsarjuk a túróba. A habtejszínt felverjük, közben hozzáadunk 1 csomag zselatint, és kemény habbá verjük. A tejszínt óvatosan a túrós masszához forgatjuk. A krémet a kekszes alapra öntjük, és hűtőbe tesszük.
Teteje:
A maradék két citromot felszeleteljük, és a torta tetejére rakjuk. A színtelen zselatint az útmutató szerint elkészítjük, de víz helyett citromlevet használunk. Amikor kezd sűrűsödni, óvatosan a citromkarikákra öntjük. Újra hűtőbe tesszük, amíg a torta teljesen megdermed.
Tipp
Ha kevésbé savanykás ízvilágot szeretnénk, a citromlé egy részét narancslével helyettesíthetjük. A tetejére kerülhet friss mentalevél vagy reszelt fehér csokoládé is díszítésnek.